Rouwservice Nederland

Dragers

Rouwservice Nederland kan professionele mannelijke en vrouwelijke dragers voor u verzorgen. Geheel in de sfeer van uw uitvaart begeleiden wij respectvol de laatste overbrenging van de overledene tijdens de begrafenis of crematie. Ook voor speciale groepen dragers kunt u bij Rouwservice Nederland terecht.  

Sinds juni 2013 hebben UCB Uitvaartservice (UCB) en Rouwservice Nederland (RSN) een samenwerking voor het leveren van dragers. De insteek van deze samenwerking is, dat er op termijn via RSN landelijk dragers geleverd kunnen worden. RSN richt zich eerst op de regio rondom haar vestiging Utrecht (Groenekan). In de regio Rotterdam en Den Haag maken wij gebruik van de dragers van dragersvereniging Rijnmond. 

Het in- en uitdragen van een overledene in kerk of crematorium, of het dragen van de kist op de begraafplaats, is een zeer plechtig moment. De dragers van UCB Uitvaartservice zijn hierin gespecialiseerd en beheersen diverse technieken, waaronder het 'Engels' dragen (hierbij wordt de kist door zes man op de schouders gedragen). De dragers hebben jarenlange ervaring in het keurig en foutloos vervoer van de overledene en worden veel gevraagd voor 'grote' uitvaarten van belangrijke personen.

"Het leveren van dragers sluit uitstekend aan op de huidige dienstverlening van RSN. Onze klant heeft in de zeer nabije toekomst één aanspreekpunt voor het overbrengen en verzorgen van een overledene, staatsievervoer op de dag van de uitvaart en nu dus ook het leveren van dragers,” aldus Frank van Splunter, operationeel directeur van RSN.

Dragers liggend.jpg
Deel deze pagina  
Rouwservice Nederland © 2021