Rouwservice Nederland

Nieuws

20 augustus 2017

Parthes BV neemt Rouwservice Nederland over

Baarn – Op 20 juli 2017 zijn de medewerkers van Rouwservice Nederland op de hoogte gesteld van het feit dat hun bedrijf een doorstart zal maken met Parthes BV als nieuwe eigenaar. Hiermee komt een einde aan een periode van onzekerheid die ontstond nadat eind juni het bedrijf failliet ging. Met deze overname is voor het overgrote deel van de medewerkers de werkgelegenheid zeker gesteld. Ook kunnen de uitvaartleiders die klant zijn bij het bedrijf zeker zijn van een voortgezette samenwerking.

De curator zette na het uitgesproken faillissement de activiteiten door en ging op zoek naar overnamepartijen. Tien vestigingen van het bedrijf zullen openblijven en Frank van Splunter zal – als huidig operationeel directeur – leiding blijven geven aan het bedrijf. Daarmee is ook de continuiteit van het bedrijf voor de toekomst zeker gesteld.

Naast RSN ging ook haar zusterbedrijf Bogra in juni failliet. Ondanks het feit dat er sprake is van twee afzonderlijke overnames zijn Parthes en Funico overeengekomen dat de unieke samenwerking van RSN en Bogra zal worden voortgezet, waarbij de klanten nog steeds via één contactpunt zaken kunnen doen. Juist dit gezamenlijke aanbod van uitvaartkisten en rouwwagens inclusief chauffeurs en dragers voorziet in een groeiende behoefte in de uitvaartbranche waarin meer en meer uitvaartleiders als zelfstandige actief zijn.

“De continuiteit van de ondernemingen is gewaarborgd, het overgrote deel van de medewerkers behoudt zijn baan en de klanten kunnen op een gezamenlijke service rekenen. Als Parthes willen we graag investeren in RSN. We geloven in de kracht van het bedrijf door de toegewijde medewerkers die altijd voor de klant willen klaar staan. Juist in de uitvaartbranche zien we steeds meer zelfstandige uitvaartleiders die een uitvaart op maat bieden en daarbij gebruik maken van leveranciers als RSN. Onze ambitie is om het bedrijf verder te versterken met op maat gerichte oplossingen die passen bij de huidige tijd. Flexibel en klantgericht.”, aldus Jan Willem Jansen, directeur van Parthes BV.


Terug naar overzicht
Deel deze pagina  
Rouwservice Nederland © 2020